Вчора на дорогах Прикарпаття загинув пішохід та кермувальник мопеду


На Долинщині внаслідок зіткнення з автомобілем смертельно травмувався скутерист, у Рогатинському районі в результаті наїзду машини загинув пішохід.

Автопригода зі смертельним наслідком у селі Шевченкове Долинського району трапилася напередодні близько 22 год 50 хв. Як попередньо встановлено, 24-річний житель району, керуючи незареєстрованим мопедом «Бургман 400», не справився з управлінням та виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся із зустрічним автомобілем марки «Фольксваген Бора». Від удару він загинув на місці події, інформує пресс-лужба нацполіції в області.

Інша ДТП, яка також завершилася смертю людини, сталася майже одночасно з попередньою у селі Конюшки на Рогатинщині. Водій автомобіля «Мерседес Атего», 48-річний львів’янин, рухаючись у напрямку Івано-Франківська, не зміг уникнути наїзду на місцевого 64-річного мешканця, який йшов серединою проїжджої частини дороги. Від отриманих травм чоловік помер на місці аварії.

Пішоходи постраждали учора й на Косівщині та в Богородчанському районі. Зокрема, у селі Смодна 28-річний місцевий житель, перебуваючи за кермом автомобіля «Пежо Партнер», близько 20 год під час виконання обгону допустив зіткнення з автомобілем «УАЗ-469б», яким керував його 26-річний односелець, який в той час виконував маневр повороту ліворуч. Внаслідок зіткнення «Пежо» з'їхав із проїжджої частини дороги в кювет та вчинив наїзд на пішоходів – 25-річну жінку та її однорічну дочку. Після ДТП потерпілу косівчанку доставили до лікарні з забоєм грудної клітки та травми внутрішніх органів, а дитина отримала перелом ноги.

У Богородчанську лікарню учора надвечір потрапила 15-річна жителька райцентру. У неї медики діагностували гостру стресову постравматичну реакцію після ДТП. Як наразі відомо, близько 16 год дівчинку, яка перебігала дорогу на пішохідному переході, збив автомобіль «Шкода Октавія Комбі» під керуванням 56-річного закарпатця.

Працівники поліції за кожним з випадків розпочали кримінальні провадження.