ДТЕК Ахметова боргує Прикарпаттю 149 мільйонів екологічного податку


А все через відтермінування сплати екологічного податку, які ДТЕК Західенерго вже понад півроку надає Державна фіксальна служба.

Про це під час засідання бюджетної комісії повідомила головна фінасистка Прикарпаття Галина Карп, доповідаючи про виконання обласного бюджету та бюджету області за січень-травень 2016 року, інформує Бліц-Інфо.

За словами Карп, обсяг перевиконання бюджетів області складає 322 мільйони гривень.

"Треба зауважити, це рекордна цифра за останні п’ять років точно. А обсяг перевиконання обласного бюджету складає 38 мільйонів. Водночас маємо ситуацію, коли ДТЕК боргує Прикарпаттю 149 мільйонів екологічного податку, які йдуть до спецфонду. Причина - ДФС України дає їм відтермінування. З яких причин наразі нам невідомо", - підкреслює керівник фіндепартаменту ОДА.

Голова бюджетної комісії Микола Палійчук каже, що через це область втратила близько 5 мільйонів гривень, які б могли заробити на відсоткових депозитах. Натоміст депутат Василь Попович резюмував, що відтермінування виплати податку мали б піднімати у прикарпатські обранці у Верховній раді. Аби хоча б стало зрозуміло, чому ДФС дає відтермінування.

"Бо хтось там пішов у кабінет очільника ДФС і вони собі вирішили відтермінувати сплату. Тут, очевидно, що є корупційна складова", - впевнений свободівець.

У підсумку комісія вирішила з цього приводу відправити відповідні звернення народним депутатам. Також вирішили викликати на сесію керівника ДФС в області, аби зрозуміти, з яких причин ДФС дає ДТЕК відтермінування. Адже вони перестали платити, коли податок почав нараховуватись у спеціальний фонд, а не в загальний.