“Не треба туди йти”: у Зеленського поставили під сумнів курс України до НАТО


Представниця Уряду у Верховній Раді Ірина Верещук переконує, що Україні треба переглянути свій підхід до відносин з Альянсом – не йти туди, бо нас там не чекають і “РФ не дозволить”.

Про це Верещук заявила в ефірі одного з телеканалів, передає Європейська правда.

“Ми хочемо, але нас не беруть. І ми стукаємо в закриті двері і втрачаємо репутаційно. Нам не можна йти туди, де нас не чекають. Нам треба рухатися, ставати міцнішими, більш злагоджено. У нас є програми співпраці, все. Але чомусь в Грузії це одна частина роботи, а у нас – інша. І навіть про політичну частини йдеться”, – зазначила Верещук.

За словами політика, до Альянсу швидше візьмуть Грузію, ніж Україну.

“Ми говоримо і часто піддаємо себе критиці, але повинні говорити людям правду. Нас не чекають в НАТО. Швидше, Грузію візьмуть. І я була дуже здивована, тому що в 2008 році Грузія і Україна мали однакову можливість отримати ПДЧ. Ми жертви агресії, і сьогодні серйозно стоїть питання про включення Грузії в НАТО, а про Україну взагалі питання не стоїть”, – пояснила урядовець.

Верещук також наголосила, що РФ не дозволить Україні вступити до НАТО:

“Я далека від думки, що РФ хоча б колись нам “дозволить”, якщо таке слово можна застосувати до суверенної незалежної держави, вступити в НАТО. Повинна змінитися парадигма. Повинно змінитися, напевно, саме НАТО, щоб дозволити вступити Україні, незважаючи на думку Росії”.

Верещук – представниця партії “Слуга народу”, член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, голова Підкомітету з державної безпеки та оборони.