7 причин, чому люди звільняються навіть з роботи, яка їм подобається


Втрата хорошого співробітника для компанії — це насправді жахливо. І справа не лише у витратах на навчання нового члена команди і його адаптацію, а й у відсутності гарантій, що “новачок” влиється в колектив. Адже якщо йому це не вдасться, він звільниться

Однак як стосовно інших причин? Чому працівники звільняються, навіть якщо люблять свою роботу? Виявляється, на це є 7 причин. Отож, розглянемо кожну із них.

1. Працівники не розвиваються на роботі

Професіонали не хочуть топтатись на одному місці та робити одне і те ж саме протягом 20 чи 40 років. Вони прагнуть рухатись вперед, і це стосується не лише особистого розвитку але й кар’єрного росту. Такі люди хочуть мати ціль і досягати її

Якщо всього цього не буде, таким працівникам стає нудно, вони нещасливі та обурені, тому найкращий варіант — це звільнитись.

2. Вони перевтомлюються

Зазвичай керівництво найбільше навантажує працівників, які працюють відповідальніше і сильніші за інших. Тому такі люди з часом вигорають, у них з’являється бажання щось змінити.

Якщо навантаження збільшується, але працівник не отримує з цього ніяких додаткових “бонусів”, то дуже ймовірно, що найближчим часом він звільниться.

3. На робочому місці нема чітких перспектив

Нема нічого гіршого, аніж наявність великих мрій стосовного роботи, але відсутність спроб перетворити їх в стратегічні цілі, яких можна досягнути. Тому що в такому випадку це всього лиш пусті розмови.

Ніхто не захоче витрачати свій час та енергію на щось невизначене. Люди хочуть знати, що працюють з певною конкретною ціллю.

4. Для керівництва прибуток важливіший за працівників

Коли для компанії прибуток важливіший за самих працівників, вони йдуть з роботи. Такий підхід нічого доброго не приносить, лише демотивує та знижує моральний дух команди.

5. Відсутність визнання та заохочень на роботі

Навіть найвідданіші працівники прагнуть визнання та нагороди за добре виконану роботу. Якщо керівництво цього не робить, то сприяє зникненню мотивації та зниженню продуктивності. 

Тому якщо нема коштів на премії чи бонуси, потрібно шукати інші способи висловлення вдячності.

6. Відсутність довіри до керівництва

Якщо працівники бачать, що керівництво негідно веде себе стосовно клієнтів чи партнерів, найкращі з них звільняться. Решта, в гіршому випадку, залишаться, але будуть брати із керівництва приклад.

7. Надмірна ієрархічність

Звичайно, в будь-якій компанії має бути присутня ієрархія розподілу обов’язків. Проте, співробітники повинні бути впевнені, що мають достатньо повноважень для того, щоб висувати нові ідеї і реалізовувати їх.

В кінці-кінців, успіх будь-якої компанії будується на взаєминах між босом і підлеглими. Постарайтеся зрозуміти, що ви можете змінити зі свого боку, щоб співробітники хотіли з вами працювати.