81-річна франківчанка викупила сина у "поліції" за 1200 доларів


До Івано-Франківського відділу поліції звернулась 81-літня жінка, мешканка одного із сіл Івано-Франківської міської ради, яка розповіла, що до неї на стаціонарний телефон зателефонував невідомий чоловік і повідомив про те, що нібито її син скоїв злочин та перебуває в поліції.

За словами невідомця, аби "уладнати" питання про уникнення відповідальності, потрібні кошти в сумі 1200 доларів США.

Стривожена жінка погодилась на умови невідомого та, взявши вказану суму, вийшла на вулицю та передала гроші чоловікові, який під’їхав на автомобілі. Після чого потерпіла зателефонувала синові і лише тоді дізналась, що стала жертвою шахрайства.

Наразі за цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство), та вживають заходи щодо розшуку та встановлення зловмисників.

Поліція застерігає прикарпатців, щоб провели бесіду із родичами, які проживають самі та попередили про факти шахрайств, які найчастіше зловмисники використовують по відношенню до літніх людей. Майже всі старенькі мають ощадливо відкладені гроші «на чорний день», тож тому потрапляють у поле зору шахраїв. Зверніть увагу на коло друзів, які спілкуються з вашими батьками, родичами. Можливо, що до шахрайств причетні саме вони.