А травень знову пахне грозами


Перша декада травня потішить галичан теплою погодою.

Синоптичні сайти, які традиційно на початок місяця обсервує «Zбруч» обіцяють від нині і аж до 12 травня +18 — +24 вдень і +8 — +12 вночі. По тому трохи позимніє, але під кінець місяця настане справжня спека. Впродовж цілого травня ясне сонце на небі змінюватимуть густі хмари й ллятимуть грозові дощі, та без цього запаху озону в повітрі і травень не травень.

 

Отже, найтеплішу погоду прогнозисти обіцяють Львову. Щораз на кілька градусів до низу показуватимуть термометри в Тернополі та Івано-Франківську. Та різниця ця не відчуватиметься аж так суттєво й уся Галичина з 3 травня купатиметься у теплі. 3-8 травня температура повітря передбачається +16 — +19, а вже з 9 травня і до 12 травня різко зросте й становитиме вдень +22 — +24, а вночі термометри не покажуть нижче +12.

Подальший проноз погоди, як зауважують самі ж синоптики  – справа непевна. Та все ж кажуть, що починаючи з 15 травня на Галичині дещо позимніє – подекуди стовпчики термометрів спустяться на позначку +16 і впродовж цілого тижня температура вдень коливатиметься між +16 і +20.

Натомість кінець місяця нам знову обіцяють гарячий. 29,30 і 31 травня в усій Галичині навіть уночі буде 20 тепла, а вдень цілі +23 — +24.

А на чудові травневі зливи з грозами слід сподіватися 5, 8, 15, 19, 30 і 31 травня.

Ну і аби зорієнтуватися наскільки серйозно можемо ставитися до прогнозів синоптиків, пропонуємо глянути на те, як виглядала реальна погода у квітні в порівнянні із прогнозованою.

За інформацією станом на 3 травня з Weather Underground, G!smeteo, weather.com, AccuWeather.com, meteoprog підготувала Тетяна НАГОРНА