Абітурієнти сьогодні зможуть дізнатися про результати ЗНО


Результати буде опубліковано на інформаційних сторінках в інтернеті

У четвер, 26 травня, абітурієнти зможуть дізнатися про результати ЗНО. Про це повідомила директор київського центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Сьогодні на інформаційних сторінках учасники зможуть знайти свої результати ЗНО, а ті, хто проходив державну підсумкову атестацію, так і оцінку підсумкової атестації. І якщо трапиться таке, що ви не будете згодні з тими результатами, які розміщено на інформаційних сторінках, ви зможете подати апеляцію в український центр. Хочу звернути увагу на те, що строки подання цієї апеляції дуже короткі. Тому раджу зайти на сайт українського центру та ознайомитися з порядком подачі апеляції", – сказала Сакаєва.

Вона додала: "Ще такий дуже важливий момент: найближчим часом (ми думаємо, що це буде завтра, 27 травня) навчальні заклади, випускники яких проходили державну підсумкову атестацію в травні місяці, також дізнаються про результати для того, щоб успішно випустити своїх випускників з навчальних закладів та видати їм документи про повну загальну середню освіту".

Нагадаємо, в Україні планують запровадити новий метод шкалювання результатів ЗНО, позаяк старий є несумісним з методикою впровадження порогового балу "склав/не склав".