Аби не стати жертвами шахраїв прикарпатцям радять дослухатися до порад від поліції


Громадянам варто піддавати сумніву отриману інформацію від телефонних аферистів, а також не поспішати переказувати гроші при купівлі товарів через Інтернет.

Проте незважаючи на численні застереження поліцейських бути обачними з телефонними та Інтернет-шахраями, люди забувають про небезпеку і потрапляють до рук шахраїв знову і знову, не зважаючи на помилки інших.

Днями до Косівського відділу поліції звернувся 31-річний мешканець одного із сіл району й повідомив, що невідома особа заволоділа його грошима у сумі 14500 гривень.

З’ясувалося, що чоловік вирішив купити газовий котел через Інтернет-мережу. На сайті "globosinter.сom" він знайшов потрібний йому товар. Зателефонувавши за вказаним номером, чоловік узгодив з так званим «продавцем» ціну, до речі значно нижчу, ніж у магазинах. Цим і спокусився. Довго не роздумуючи, перерахував гроші в результаті ні товар не отримав, ні грошей не повернули.

Вже неодноразово подібні випадки траплялися з мешканцями краю. На жаль, їх стає дедалі більше.

Тому поліція звертається до громадян, щоб не стати жертвою Інтернет-шахраїв дотримуйтеся правил безпеки купівлі-продажу:

- перш за все потрібно користуватися перевіреними сайтами, які мають високий рейтинг популярні та дорожать своєю репутацією та мають державну реєстрацію;

- зверніть увагу: аби убезпечити своїх користувачів, деякі Інтернет-сайти мають базу даних про недобросовісних продавців та покупців. Тому з цього приводу можна звернутися до адміністратора;

- відслідковуйте ціни. Звертайте увагу на підозріло занижену ціну товару, адже таким чином шахраї заманюють покупців. На купівлі акційних товарах найбільше ошуканих;

- не робіть поспішних замовлень. Обраний вами товар перевірте кілька разів може навіть з інтервалом день-два.

- надійніше замовляти товар через послуги експрес-пошти, або кур’єра, щоб мати змогу переконатися в якості товару та провести оплату після його отримання.

- у жодному разі не переказуйте гроші як передоплату за товар. У легальних продавців таких вимог немає.

Дотримуйтеся формули товар-гроші, а не навпаки. Це необхідні вимоги, які дозволять уникнути неприємностей та не стати ошуканими.