Адмінсуд відновив реєстрацію кандидата, який протягом тижня змінив політичну орієнтацію


Івано-Франківський окружний адмінсуд задовільнив позов політичної партії "Воля" про відновлення скасованої реєстрації одного з її кандидатів до Надвірнянської районної ради

Політична партія "Воля" звернулася до суду про визнання недійсним рішення  Надвірнянської ТВК про скасування реєстрації кандидата Кінаша Богдана Дмитровича, який балотувався до райради від цієї політичної сили, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Причиною скасування, стала заява подана до надвірнянської районної ТВК про те, що Кінаш будучи членом "Української народної партії", балотується на виборах від політичної партії "Воля". Проте адвокати позивача запевняють, що це не так, оскільки кандидат подав до ТВК копію рішення про свій вихід з "УНП".

Як виявилось, Богдан Кінаш встиг змінити політичні погляди у день старту реєстрації кандидатів у депутати. Адже Кінаш покинув лави "Української народної партії" 14 вересня цього року (з 5 вересня 2015 року почався виборчий процес). А членом "Волі" став уже 21 вересня.

Та незважаючи на таку поспішність у зміні політичної орієнтації, колегія суддів все ж задовільнила позов "Волі" і скасувала рішення ТВК про зняття Богдана Кінаша з виборів.