Адвокат з Городенки домоглася виправдання для чоловіка, що обороняючись вбив злодійку


Адвокат Ірина Вань домоглася через Верховний Суд оправдання вбивці...

«Якби я стала в майбутньому суддею, то тільки — Антикорупційного суду», — каже адвокат із міста Городенка, що на Івано-Франківщині. Вона добилася, щоб Верховний суд України виніс прецедентну постанову повністю виправдавши громадянина у справі про вбивство. Молодий чоловік, обороняючись, убив потерпілу, котра проникла до його квартири. Таким чином Суд визнав право на самооборону від протиправних посягань, пише Голос України.

На запитання, як адвокату вдалося домогтися такого результату, Ірина відповідає: «Я завжди залишалася вірною своїм життєвим принципам, не зважала на думки оточення, а просто з відповідальністю та любов'ю ставлюся до роботи. Мені однаково, яка там судова практика і скільки в мене шансів. Не ставлю собі за мету зламати судову систему чи добитися прецедентів у тій чи іншій сфері. Просто роблю так, щоб життя не пройшло марно».

«Не розумію тих людей, які працюють для забезпечення своїх матеріальних благ, — продовжує Ірина. — Якби була лікарем, шукала б засоби від невиліковних хворіб. Як юрист мрію, щоб наша країна була справді правовою.Власною працею хочу довести, що добитися успіху можна тільки чесним шляхом, що справедливість восторжествує, коли йдеш правильною дорогою. Що тільки віддаючи, ти отримуєш».

«Мені соромно, коли люди моєї професії ганьблять почесне звання — юрист, —роздумує адвокат, — тому намагаюся викорінити оту невиліковну хворобу —  корупцію. І якби я стала в майбутньому суддею, то тільки Антикорупційного суду». Адвокат Ірина Вань подала судовий позов щодо морального та матеріального відшкодування збитків своєму підзахисному.