Адвокати франківського стоматолога-різника знайшли п’ятьох нових свідків


Наприкінці минулого 2014 року Івано-Франківськ просто таки шокувала звістка про жорстокі вбивства, які здійснив лікар-стоматолог Ігор Вуйців.

Нагадаємо, що на покинутому бідівництві знайшли розчленовані тіла двох жертв стоматолога-різника – 27-річного Антона Кучерака і 35-річного Ігоря Струтинського.

Мати Антона, пані Лариса, з якою зустрівся кореспондент «Версій» переконана в тому, що її син та Ігор Струтинський не єдині жертви стоматолога-різника. Надто відпрацьована в останнього була схема, пишуть Версії.

«Потім тіло було обсипане сіллю», – розповідає Лариса Кучерак, – «Він же не розгубився, після того як вбив. А він засипав тіло сіллю. Для чого? Щоб не було трупного запаху. І вже потім він його в підвалі розчленував. Він мотивував це тим, що йому було важко виносити цілі тіла. Але ж він повідрізав вуха, статеві органи, носи, з однієї з жертв зняв скальп. І він не робив все це в один день. Бо були розпороті животи, вийняті внутрішні органи. То він бавився з тим. Це особливо жорстокі вбивства».

До того ж, першу жертву Вуйціву на вдалося вбити з першого удару в одне око, то він добивав Ігора Струтинського ножицями в друге око. Сина ж пані Лариси стоматолог добивав молотком. Про ці подробиці розповіла співмешканка Вуйціва Юлія, котра, наразі, перебуває під домашнім арештом і проходить по справі, як свідок.

Самого судового засідання ще не було. Відбуваються лише попередня слухання. Наступні два заплановано на травень і ще два на червень.

Звинуваченого захищають аж чотири адвокати, котрі на останньому слуханні раптом заявили про те, що в них з’явилося п’ять нових свідків, які свідчитимуть на користь Ігора Вуйціва. Мовляв, раніше ці свідки були відсутні в Івано-Франківську та раптом повернулися й готові давати свідчення.

В обвинувачення теж є свідок, який заявляє, що дивом уник долі жертви. Ухилившись від направлених в око ножиць він зумів добратися до дверей, в замку яких був ключ і тільки завдяки цьому йому вдалося втекти. Співмешканка обвинуваченого стверджує, що це вона спеціально залишила ключ в дверях, щоб врятувати потенційну жертву.

Стосовно поширеної ЗМІ Івано-Франківська інформації, що потерпіла сторона вимагає 2 млн. 200 тис. гривень моральної компенсації, то пані Лариса цю інформацію спростовує.

«Відшкодувань ніхто ніяких не вимагає – це неправда. Це хтось навмисно розповсюджує такі чутки. Ніхто нічого не вимагає. Якщо якась сума і була заявлена, то так, напевно має бути. Але про жодні два мільйони не йдеться. Це вигадка, котру, швидше за все поширює захист. Навіть мова не йде про гроші. Бо йдеться про особливо жорстокі вбивства», – розповідає Лариса Кучерак.

Зазначимо, що експертиза визнала Вуйціва осудним. То ж маємо сподіватися на справедливий вирок. Виглядає так, що суд й обвинувачення настроєні рішуче. Втім, чотири адвокати теж, очевидно, мають певні напрацювання.

Час покаже.