Акція «Безпека дітей – в руках батьків»


13 лютого, о 12.00 на Вічевому майдані, що в Івано-Франківську, працівники молодіжної превенції Національної поліції Івано-Франківщини проводитимуть акцію «Безпека дітей – в руках батьків».м

Школярі, які є учасниками канадського проекту реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні «Дослідники» та поліцейські під час акції усім охочим роздаватимуть так звану «Ідентифікаційну картку дитини», в котрій батьки зможуть записати особливі прикмети своєї дитини, її паспортні дані, відомості про стан здоров’я, помістити фотографію і навіть відбитки пальців дитини.

Картки призначені лише для батьків і заповнюються тільки на їхній розсуд. Утім, варто розуміти, що у випадку зникнення дитини не потрібно витрачати час на опис та прикмети, адже у цій картці вже все підготовлено і поліцейські негайно можуть використовувати її для пошуку дитини.

Водночас фахівці поліцейських підрозділів Івано-Франківщини продемонструють службовий автотранспорт, який використовувався для несення служби у зоні АТО, та макети вибухових пристроїв промислового виготовлення.