Актор з Івано-Франківська посмертно отримав нагороду за кращу чоловічу роль


Стрічка "Гніздо горлиці" перемогла в номінації "Найкращий фільм" і отримала "Золоту Дзиґу", статуетку Першої Національної Кінопремії. Нагороди також отримали четверо акторів, які зіграли у фільмі.

Церемонія нагородження Першої Національної Кінопремії відбулась напередодні у Києві, пише ВВС Україна.

Режисер фільму "Гніздо горлиці" Тарас Ткаченко здобув перемогу у номінації "Найкращий режисер" і отримав свою "Золоту дзиґу".

Перемогу у номінації "Найкраща акторка" здобула Римма Зюбіна за роль у цій же стрічці. Цей фільм розповідає драматичну історію заробітчанки Дарини, яка поїхала працювати в Італію.

Переможцем у номінації "Найкращий актор" став посмертно франківець Віталій Лінецький, нагороду отримував його син. Останню роль Віталій Лінецький зіграв у "Гнізді горлиці".

"Для нашої родини батько є гордістю. Ми раді, що навіть через три роки після своєї смерті, його не забувають і присуджують такі нагороди", - сказав син переможця.

Переможців визначали члени Української Кіноакадемії шляхом голосування. Їм вручали "Золоті дзиґи", статуетки, що символізують "стрімкість, невпинний розвиток українського кінематографа та є відсилкою до форми кадру кіноплівки".