Активіст дотепно покепкував з ініціативи прикарпатських депутатів


Нещодавно депутати Верховинської районної ради прийняли доповнення до регламенту - «Депутат бере участь у роботі пленарних засідань ради, одягнений у вишиту сорочку», тобто обов'язковий дрес-код для участі у пленарному засіданні - вишита сорочка.

Таке нововведення у соцмережі Facebook франківський активіст Михайло Джогола "запропонував" доповнити ще декількома пунктами.

"Я маю ше кілька доповнень: 1. Якшо сесія районної ради попадає на період з 6 по 21 січня, то її повинні відкривати заспівуванням колядки. Вибір колядки здійснюється шляхом голосування, починає заспівувати голова районної ради. Вінчує секретар.

2. Якшо сесія районної ради припадає на 14 січня - засіває наймолодший депутат районної ради.

3. Якшо сесія припадає на період Великодніх свят - жінки-депутати районної ради зобов'язані відкрити засідання ради заспівуванням веснянок і водінням хороводів навколо приміцення районної ради (таким чином буде збережено принцип гендерної рівності).

4. В період Зелених свят в обов'язковому порядку слід замаїти вхід до зали засідання районної ради. Відповідального за процес маїння призначає комісія з питань регламенту і депутатської етики.

5. В ніч на Івана-Купала жінки-депутати зобов'язані запускати в річку вінки з проектами бюджетів на наступний рік, а голова районної ради повинен їх ловити. Від якого депутата він зловить вінок - та фракція, до якої він належить і формує бюджет.

6. В літній період з депутатів районної ради повинен бути сформована робоча група, яка організує косовицю для голови районної ради, його заступника і секретаря (якшо така необхідна).

7. В ніч на Андрія жінки-депутати повинні прийти на засідання спеціальної робочої комісії, яка шляхом гадання вибере пріорітетні програми для фінансування районною радою на наступний рік.

В цей час, робоча група чоловічого складу районної ради повинна викрасти мандати жінок-депутатів і заховати їх. Та жінка, яка знайде свій мандат першою - отримає надбавку до депутатського фонду на наступний рік.

Коротше, народ, мораль такова: дійте відповідально і прагматично, будьте чесними і відкритими, втілюйте реформи і розвивайте регіон. При цьому можете хоть в простині завертатись, головне - шоб був результат", - розмірковує активіст.

До теми: На сесію – у вишиванці. Для верховинських депутатів ввели дрес-код з подачі екс-регіонала