Активіст показав, як безжально знищують Карпати, лісники кажуть - планова рубка


Нещодавно голова правління Івано-Франківської міської Асоціації учасників АТО Василь Андріїв оприлюднив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook світлини вирубки лісу на Прикарпатті.

Активіст обурений, що лісники знищують Карпати.

"Субота вечір.. назустріч десятки перегружених лісовозів.. які везуть кругляк по розбитій вщент дорозі.  Зранку з козаками виїзд. Тільки на одній ділянці купа за купою зрубаного молодого лісу, чекає свого часу на чергову погрузку. Попереду вже лисі гори, дорога техніка і "відпочиваючі" після важкої праці лісоруби. Ще колись туристичне місце, біля підніжжя заповідника Горгани, чекає на свою повільну болючу смерть", - пише активіст.

Після такого посту фахівці Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства здійснили перевірку оприлюдненого матеріалу.

В результаті перевірки було встановлено, що згадані у зверненні рубки – це прохідна рубка (Дарівського лісництва), санітарно-вибіркові рубки (Різарнянського лісництва) та лісовідновна рубка (Різарнянського лісництва), що проводились планово на підставі актів лісопатологічних обстежень, планів санітарно-оздоровчих заходів, матеріалів лісовпорядкування та погоджених в установленому порядку фондів рубок.

"Згідно діючих правил рубці підлягають дерева будь-якого віку (від молодняків – освітлення і прочищення, середньовікових – прорідження, до пристигаючих – прохідні рубки і стиглих – рубки головного користування та лісовідновні рубки). Усі ділянки, що підлягають вирубці намічені матеріалами лісовпорядкування Львівською державною лісовпорядною експедицією, погоджені Міністерством екології (лісовідновні рубки), рубаються по стану (санітарні рубки) або у віці стиглості. У природно-заповідному фонді (в даному випадку - заповідник Горгани та його охоронна зона) рубки не проводяться", - зазначають лісовики.

осмолода