Активіст про "розваги" "Беркута": ставили ноги на голову і фотографувалися


Катований беркутівцями активіст Михайло Гаврилюк звільнився завдяки афганцям та Автомайдану.

Про це він розповів журналістам у Штабі національного спротиву у п'ятницю.

Гаврилюк також повідомив деякі деталі свого захоплення силовиками та подальших подій.

"Потім мене схопили, затягли до себе і почали бити. Вони повалили мене на землю, ставили ноги на голову і так фотографувалися. Це в них була така розвага", - сказав Гаврилюк.За його словами, під час атаки він відступав останнім, оскільки намагався по дорозі підібрати пораненого, якого контузило гранатою.

"Били всі по черзі. А потім хтось запропонував відрізати мені чуба. Вони тримали мою голову і по частинах відрізали чуба ножем", - розповів активіст.

За словами Гаврилюка, поміж силовиків були також кілька людей, які через певний час почали закликати інших не бити його більше, однак більшість їх не слухала.

Гаврилюк сказав, що зараз почувається, ще не дуже добре, однак настрій має бойовий:"Коли їм набридло мене бити, мене затягли в автозак і повезли до відділку. По дорозі я кілька разів вирубався, а з відділку мене забрала швидка. В лікарню за мною приїхали афганці. І з лікарні мені вдалося завдяки їм, а потім мене забрав машиною хлопець з Аавтомайдану", - розповів чоловік.

"Вони створили коридор і вимагали, щоб я крізь нього пройшов, але я не виконав їхні накази. Я ж не дурний! Ще я козак. І я попереджаю хлопців по той бік барикад: козаки один одного в біді не кидають, вони помстяться за мене і ця помста буде страшна".

Українська правда