Активісту-антикорупціонеру хочуть дати 5 років тюрми


Голові Центру протидії корупції Віталію Шабуніну готують підозру про побиття Всеволода Філімоненка біля Дніпровського військкомату Києва.

Про це йдеться на сайті ЦПК , пише Gazeta.ua.

"Антикорупційного активіста підозрюють в "умисному нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості" псевдожурналісту, який декілька місяців поспіль переслідував команду громадської організації "Центр протидії корупції", - йдеться у повідомленні.

Як стверджують в організації, про це їх повідомив слідчий.

"Саму підозру вручатимуть завтра в Дніпровському відділку Нацполіції. Завтра ж суд обиратиме запобіжний захід для Шабуніна – особисте зобов'язання або арешт", - додають в організації.

Шабуніну інкримінують ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу. Голові ЦПК загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.

Юрист організації Олена Щербан заявила, що після удару Шабуніна Філімоненко самостійно викликав "швидку", проте відмовився від госпіталізації.

"Слідство так і не з'ясувало дві ключові речі: чому раптом слідчі вважають провокатора - журналістом, і, власне, звідки взялася "середня тяжкість" ушкоджень", - вказує юрист.

У Центрі протидії корупції справу проти Шабуніна називають політичним замовленням, яке має знешкодити громадського діяча та антикорупційного активіста.

8 липня між головою Центру протидії корупції Віталієм Шабуніним та Всеволодом Філімоненком, який представлявся журналістом видання "Голос народу", стався конфлікт біля Дніпровського військкомату Києва.

Тоді Філімоненко дістав газовий балончик і пирснув в обличчя Шабуніна. Активіст заявляв, що вдарив Філімоненка по обличчю за образу його колеги.