Активісти: Чиновники прокуратури незаконно отримали землі у прикарпатському нацпарку


Сьогодні, 6 жовтня Асоціація учасників АТО Прикарпаття презентувала результати діяльності робочої групи, яка перевіряла діяльність вищих чинів обласної прокуратури.

За словами ветерана АТО Андрія Фармуги, активісти були долучені до робочої групи з перевірки доброчесності прокурорів. 

Як пояснив представник робочої групи Юрій Качанко, після революції гідності було вирішено створити групу з перевірки доброчесності прокурорів, адже це одна з найзакритіших "каст" в Україні. З кожної області запросили по одному активісту, які протягом кілької місяців досліджували факти зловживань.

"Ми вирішили спочатку оприлюднити цю інформацію в ЗМІ, а вже тоді передавати у відповідні органи, щоб її не приховали. Нажаль активісти не можуть довести факти корупції, оскільки у нас більшість чиновників є "спадкоємцями Полуботка", або казково багатих бабусь з села. Зараз же рідкісний випадок, коли інформацію вдалось зібрати, проте дій від відповідних органів майже рік немає", - пояснив Качанко.

За словами активіста, було проведено перевірку передачі шести земельних ділянок в селі Ямна, Яремчанської міськради.

"На цих ділянках було встановлено чотири об'єкти незавершеного будівництва. Власниками яких є керівник Надвірнянської місцевої прокуратури Василь Марчук,
дружина прокурора Луганської області Володимира Янка Галина, та начальник відділу матеріально-технічного забезпечення та соціально-побутових потреб прокуратури області, секретар комітету з конкурсних торгів Любомир Перчиць
", - зачитав представник робочої групи. 

Також Качанко пояснив, що акт власноті на землю надано цим особам за кілька місяців до прийняття рішення про виділення земельних ділянок сесією Яремчанської міськради. Документи були настільки майстерно складені, що навіть депутати не зрозуміли за що голосували.

"В проектній документації були серйозні розбіжності щодо меж ділянок і карпатського нацпарку. Було зроблено висновок про підробку документів і відведення ділянок в межах Карпатського НПП з порушенням меж. Проте за весь цей час жодних правових наслідків для фігурантів цього злочину немає. варто зауважити, що окрім цих чиновників прокуратури ще дуже багато осіб було задіяно у цьому порушенні", - каже активіст.

Результати розслідувань по цьому та інших злочинах, які вдалося зібрати, активісти обіцяють також передати у відповідні органи. Проте тут виникла невелика проблема, адже Управління внутрішньої безпеки прокуратури ліквідовано, а нове відомство ще не створено. Тому зараз в прокуратурі немає кому розслідувати ці злочини. 

Також учасники АТО звернули увагу на вчорашній випадок, коли правоохоронці обшукали прикарпатську сільраду і вилучили документи про передачу землі та обіцяють тримати цю справу на контролі.