Активісти допомогли правоохоронцям виявити розкрадання 23 мільйон гривень


У четвер, 25 травня, в Івано-Франківську відбулась прес-конференція щодо результатів спільної роботи органів прокуратури області з Всеукраїнським рухом проти політичної корупції “Під контролем”.

“Маємо 20 так званих “кейсів” – випадків, де прокуратурою вжито заходів реагування. По одній з цих справ, до прикладу, виявлено нецільове використання 23 мільйонів гривень. Інформацію, яка надходить від активістів, ми ніколи не залишаємо поза увагою – адже зацікавлені у ній”, – зазначив Віталій Данилишин, інформує прес-служба обласної прокуратури.

Загалом, за інформацією прокурора, розпочато 4 кримінальні провадження, одне з яких уже направлено до суду, заявлено 2 позови, які задоволено, внесено 3 подання, складено 3 адміністративні протоколи, направлено  лист в Івано-Франківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України для початку розгляду справи про захист економічної конкуренції, розірвано договір про закупівлю товарів, укладений з порушенням закону тощо.

Зокрема, проводиться розслідування кримінального провадження за фактом придбання депутатом місцевої ради земельної ділянки на аукціоні, який навіть не оголошувався (ч. 1 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем).
Крім того, за поданням прокуратури оголошено догани голові, його заступнику та членам комітету з конкурсних торгів, які провели з порушеннями закупівлю послуг харчування дітей на суму 469 тис грн.

Співпраця із Всеукраїнським рухом проти політичної корупції “Під контролем” триває.