Активісти поскаржаться Деканоїдзе, що на Прикарпатті саботують поліцеську реформу


Вчора, 24 травня в Івано-Франківську відбулася нарада щодо атестації особового складу МВС. Щоправда запланована на 17 годину зустріч розпочалася із годинним запізненням.

Такі дії керівництва поліції Прикарпаття викликали обурення у активістів, яких запросили на нараду. Деякі запрошенні не витримували чекання та залишили приміщення.

Тож сьогодні, Віктор Загреба та Наталя Сербин підготувала скаргу керівнику Національної поліції України Хатії Деканоїдзе на очільника прикарпатської поліції Віктора Шкутова.

"На цій так званій "нараді" присутніх було повідомлено, що на наступний день відбудуться співбесіди з ними. Знову ж таки, цю інформацію можна і потрібно було донести завчасно, щоб люди  не планували поїздок на цей день. Про час співбесіди кожного активіста було повідомлено після зустрічі в телефонному режимі в нічний час доби (близько 24:00)", - йдеться в повідомлення.

Активісти зазначають, що такі дії є порушенням права на приватність, порушенням права на відпочинок і знову ж таки проявом неповаги до громадян. До слова, сьогоднішня співбесіда також із великим запізненням -  до півтори години.

"Ці факти виглядають, як навмисні спроби саботажу поліцейської реформи і як намагання виключити незалежних представників громади з процесу переатестації. В результаті цих дій Шкутова В.В. та його підлеглих, значна частина активістів, фактично, була позбавлена можливості пройти співбесіду і надалі стати членами атестаційних комісій. А ми, як представники громадськості, втратили будь-яку довіру до процесу переатестації в Івано-Франківській області, який очолює т.в.о. начальника ГУНП в Івано-Франківській області Шкутов В.В., і вважаємо подальший перебіг процесу нелегітимним і маніпульованим", - скаржаться активісти.