Активісти проінспектували роботу франківських маршруток - результати вражають


Громадський активіст Андрій Черніков опублікував дані моніторингу маршруту № 60 громадського транспорту в Івано-Франківську.

Провести таке дослідження виявилось не просто, оскільки перевізники всіляко перешкоджали волонтерам у їх роботі.

«Власник маршруту чомусь дуже швидко забув про домовленості досягнуті на круглому столі і погрожував, що знайде юриста який скаже чому то не можна робити по закону, бо це його бізнес», - розповів у спільноті Комуналка.IF Черніков.

Незважаючи на перешкоди, активісти все ж зафіксували чимало цікавих даних.

«24 квітня (п'ятниця, робочий сонячний день): перший автобус АТ 1165 АА проїхав 10 рейсів і потім зійшов з рейсу в 19.45 (щоб наш активіст вийшов), але ми пересіли на наступний АТ 1130 АА і проїхали ще два рейси.
Кількість пасажирів по рейсах у малюнку. Загально за 12 рейсів проїхало 677 платних пасажирів. По розрахунках які подавали перевізники на цей маршрут, вони перевозять 680 платних пасажирів за 14 рейсів. Далі, що ми вияснили, з початку дня (6 ранку) до кінця (22:30) за кермом автобуса знаходиться один водій (має бути по паспорту маршруту два водія, які змінюються), далі має бути обідня перерва на кожну зміну (по 30 хвилин), якої теж не було. Це все важливі порушення організації праці водія, бо знаходитись за кермом більше 8 годин поспіль заборонено»,
- зауважує франківець

За словами громадських активістів, водій порушив і багато інших правил. А саме: 

Розмови по телефону - 18 разів 
Посадка/висадка поза зупинкою - 17 разів
Обілечування під час їзди - 10 разів
Посадка/висадка в другому ряді - 7 разів
Не заїзд на зупинку - 7 разів
Куріння в салоні - 7 разів
Проїзд на жовте світло (з небезпечним прискоренням) - 2 рази
Прийом їжі чи напоїв під час їзди - 2 рази
Проїзд на червоне - 1 раз 
Пересування і їзда з відкритими дверима - 1 раз

Активісти закликають не бути байдужими і відвідати сьогодні Відкрите обговорення на тему "Громадський транспорт" (Урбан 100 на 18:00).