Активісти пропонують встановити у Залучанському дитбудинку відеокамери


Сьогодні, 9 червня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Серед іншого, депутати розглянули лист благодійної організації «Українська благодійницька мережа» щодо порушення прав вихованців Залучанського дитячого будинку-інтернату, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами керівника УБМ Василя Футерка, діти, що знаходяться у Залучанському дитячому будинку-інтернату не отримують належного догляду. Як приклад він розповів про 15-річну дитину, яку минулого року забирали на лікування у Польщу з вагою 12 кг, натомість зараз його вага вже 30 кг. Він додав, що польські медики нічого особливого не зробили.

Окрім того, він також звернув увагу на недостатню кількість медичних працівників в дитбудинку.

"Інтернат є соціальною установою, а не медичною. У штаті є медичні працівіники, одна вони не можуть надавати необхідної допомоги. На жаль, компетентнити органами було встановлено ряд порушень", - зауважив волонтер.

Він запропонував встановити у дитбудинку камери спостереження, які були б виведені у департаменті соцполітики. А все для того, щоб волонтери могли переглядати записи.

"Протрібно зробити все, щоб покращити жирття дітей, що перебувають у дитячому дитбудинку", - наголосив Футерко.

Натомість в.о. директора департаменту соцполітики ОДА Віталій Яворський запевняє, що Залучанський дитбудинок - один з кращих в Україні.

На це регіональний представник уповноваженого з прав людини Світлана Дем’янчук зауважила, що все ж є покращення у Залучанському дитбудинку, але це зроблено за участю волонтерів.

Заслухавши всі сторони депутати запропонували збільшити штат працівників у Залучанському дитячому будинку-інтернаті.