Активісти ПС з Прикарпаття пікетували тернопільську поліцію


Івано-Франківський «Правий сектор» сьогодні пікетував Головне управління Національної поліції в Тернопільській області.

Активісти вимагали закриття кримінального провадження проти їхніх побратимів. Мова йде про сімох членів «Правого сектору», які начебто брали участь у акції «Чистий четвер» в Івано-Франківську торік, коли відбувалася так звана народна люстрація начальника Головного управління юстиції в області Василя Кавацюка. Однак, як кажуть чоловіки, далеко не всі із них були учасниками «Чистого четверга», та й з усіх причетних, чомусь на допити викликають лише активістів «Правого Сектора», пишуть Тернополяни

«Вийшли через те, що влада почала переслідувати активістів. Ми вимагаємо звернути увагу на те, що кримінальна справа відкрита безпідставно»,- повідомив Василь Абрамів, представник «Правого сектору» з Івано-Франківська.

Нагадаємо, що на початку квітня 2015 року у місті Івано-Франківську громадою був люстрований ставленик режиму Януковича начальник Головного управління юстиції в Івано-Франківській області Василь Кавацюк. В акції брало участь близько півтисячі активістів Прикарпаття. Після візиту в кабінет чиновника Кавацюку було запропоновано вийти до громади і написати заяву про звільнення згідно з Законом «Про очищення влади», та розповісти подробиці реєстрації «Опозиційного блоку» на Прикарпатті.

«Вже близько року від дня цієї події, а влада тільки тепер заметушилась і почала «шити справу» патріотам. Складається враження, що вказівка прийшла згори. Спочатку активістів допитували як свідків, потім кількох з них оголосили у розшук, хоча ніхто не переховувався. Тепер же їх оголосили підозрюваними і буде прийнято рішення про обрання запобіжного заходу», - зауважили на вчорашній прес-конференції  у прикарпатському штабі Яроша.

За словами організаторів сьогоднішньої акції, вони розуміють, що влада не зупиниться і буде кидати за грати активістів по одному, залякуючи всіх інших. Саме тому мають намір зупинити наступ «недолюстрованих» громадою чиновників, провівши акцію протесту проти міліцейсько-прокурорського свавілля.