Активісти вимагають звільнити голову Калуської РДА


Учора, 26 травня, голова Калуської РДА Наталія Бабій провела першу за 100 днів свого перебування на посаді прес-конференцію.

Напередодні громадські активісти Калущини звернулися із листом до Президента України, голови ОДА, голови районної ради та депутатського корпусу райради. Вони вимагають прийняти вольове рішення та звільнити Наталію Бабій із займаної посади. Сама Наталія Бабій запевнила, що вперше про це почула, інформують Вікна.

12 ГО та громадських об’єднань висловили недовіру голові Калуської РДА Наталії Бабій та вимагають «прийняти вольове рішення і звільнити її з посади голови Калуської РДА».

 

Як стало відомо, депутати Калуської районної ради збирають підписи про проведення позачергової сесії, під час якої планують розглянути не тільки лист громадських активістів, але й роботу Калуської РДА щодо ліквідації наслідків стихії. За попередньою інформацією, у порядку денному питання про висловлення недовіри немає. Однак, якщо таке питання у депутатів виникне під час сесії, вони можуть вимагати звіту голови Калуської РДА.

Згідно із Законом України “Про місцеве самоврядування”, після звіту районна рада двома третинами голосів може висловити недовіру голові Калуської РДА. Голосування має бути таємним. Після цього президент України має звільнити голову РДА із займаної посади.