Активісти вирішили з’ясувати, чи сплачують великі прикарпатські підприємства податки


Сьогодні, у Франківську громадські активісти зробили перші кроки в створенні громадської комісії, мета якої перевірка повноти сплати податків великих підприємств Івано-Франківської області і розподіл до місцевих бюджетів.

Комісія залучає до роботи громадських активістів, журналістів та небайдужих мешканців Прикарпаття. Громадська організація планує проводити розслідування ряду питань, інформує кореспондент Бліц-Інфо. Одним з найважливіших питань є своєчасність, достовірність та повноту надходжень податків від підприємств, що діють на території Івано-Франківської області до місцевих бюджетів, справедливості їх розподілу та використання.  

Крім того активісти, які були присутні, висували  на обговорення інші проблематичні ситуації, що є не менш важливими в Івано-франківській  області. Такі, як ігнорування екологічними аспектами, незаконна вирубка лісів, спекуляція земельними наділами.

«Роботи багато, але для початку потрібно зосередитися на чомусь одному, щоб довести діло до кінця. Враховуючи, що розслідування питання  про надходження коштів від великих підприємств до бюджету уже розпочато, то потрібно завершити насамперед з цим», - зробив висновок активіст Роман Островський.

ПАТ «Укрнафта», ТзОВ «Даноша», СП «Тикаферлюкс», АЗК «ОККО» - це тільки мала частина підприємств, що діють на території івано-франківської області щодо яких буде проводитися громадський контроль з питань своєчасності, достовірності та повноти надходжень податків до місцевих бюджетів.