Активісти знайшли 10 корупційних фактів у роботі політсил Івано-Франківська


Сьогодні 18 липня відбулась прес конференція Всеукраїнського руху проти політичної корупції Під контролем на якій активісти презентували результати своєї діяльності.

Як розповіла координатор руху Христина Зелінська за півтори місяці роботи в нашому місті активісти напрацювали 10 корупційних кейсів більшість з яких будуть оскаржуватися в контролюючих органах, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Для роботи активісти розробили 5 індикаторів корупції: прозорість і підзвітність, відкритість, конфлікт інтересів, наявність корупційних ризиків та сам факт політичної корупції зафіксований в роботі органу", - пояснив механізм роботи представник руху Михайло Джогола.

За словами активістів серед напрацьованих кейсів, більшість стосувалися порушень при запровненні декларацій про доходи депутатів міської ради. Ще однією проблемою є конфлікт інтересів, адже часто фірми зареєстровані на третіх осіб виграють тендери.

Проте нікого звинувачувати активісти не беруться і запевняють, що ці кейси є тільки оціночними судженнями, які будуть направлені у відповідні органи. Представники руху сподіваються що в майбутньому депутати будуть чесними і декларуватимуть свої доходи.

"Ми співпрацюемо з ініціативою "Тендер і злочин", які уже виявили кілька порушень у проведенні тендерів в нашій області"- зауважила Зелінська.

Активісти розповіли, що на початку роботи звернулися до всіх політичних сил в нашому місті з пропозиціями співпраці у подоланні корупції, проте не всі погодилися.

До теми: Кожна восьма державна закупівля на Франківщині відбувається з порушенням законодавства

Аби виграти у тендері на Прикарпатті дві фірми пішли на змову

На Прикарпатті виявили тендерні порушення під час закупівлі медиками авто