Алея слави відомих франківців поповниться ще одним іменем


Алею відомих франківців поповнить ім'я Лідії Дмитрів. Вже завтра таблицю відомому хірургу встановлять на Алеї слави, що на вул. Шевченка.

Нагадаємо, Алею слави відомих франківців відкрили минулого року. Першу таблицю встановлено першому бургомістру Станиславова Антоні Суханеку 6 травня 2017 року.

Міський голова Руслан Марцінків наголосив, що відкриття плит на Алеї слави стане хорошою традицією. І щороку вулиця Шевченка поповнюватиметься новими іменами на алеї, інформує МВК.

Захід пройде завтра, 4 травня, о 15:30 год.

Довідка:

Лідія Дмитрів – знаний на Прикарпатті хірург, завідувач хірургічного відділу Івано-Франківської центральної міської лікарні, міський хірург, заслужений лікар України і депутат обласної ради 4-5 скликань. Вона народилася 19 листопада 1949 року в місті Івано-Франківську. З 1998 року працювала завідувачем хірургічного відділу Центральної міської лікарні та міським хірургом. На її рахунку — тисячі врятованих людських життів. У березні 2002 року безпартійну Лідію Дмитрів обрали депутатом обласної ради IV скликання у виборчому окрузі № 16. У березні 2006-го вона знову стала депутатом обласної ради від блоку партій «Національний вибір». Лідія Іванівна була незмінним членом постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій, членом редакційної ради обласного телебачення «Галичина». Обірвалось життя Лідії Дмитрів 10 червня 2009 року.