Алкогольний рекорд: Подробиці затримання копами франківця, що святкував 29-річчя


Алкогольний рекорд. Майже чотири з половиною проміле алкоголю в крові виявили патрульні у водія в Івано-Франківську.

Його автомобіль серед ночі зупинили лиш тому, що не працювала підсвітка номерів. Чоловік спокійно вийшов з машини, не хитався і поводився адекватно. Видав його тільки запах. Коли копи провели тест на драгері, очам не повірили. Доза майже смертельна, норму перевищує більш ніж у двадцять разів, повідомляє ТСН.

«Драгер справний, бо всі драгери проходять у нас сертифікацію. Тому цей момент ми виключаємо», - каже старший інспектор відділу звязків з громадскістю патрульної поліції в Івано-Франківській області Таміла Кульпа.

Шокованим копам водій пояснив, святкував свій день народження. Медики такими результатами тесту не здивовані. Кажуть, українці стали більше пити.  

«Він напевно часто вживає алкоголь великими дозами. Бо в нас є таке поняття, як стійкість до алкоголю. Зараз нічого дивного немає. Ми маємо результати і по 8 проміле алкоголю, не за кермом. Колись, років 30 тому, це дійсно була би смертельна доза. А зараз і 10 є і люди виживають», - розповідає заступник головного лікаря обласного наркологічного диспансера Жанна Удовик.