Андрій Іллєнко: Очищення від окупаційного мотлоху ‒ складова національної безпеки України


1 листопада 2017 року у Верховній Раді України відбувся круглий стіл щодо виконання законодавства про декомунізацію. Ініціював обговорення парламентський підкомітет з питань засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, який очолює заступник Голови ВО "Свобода", народний депутат Андрій Іллєнко.

Як зазначив свободівець, це перша системна дискусія в парламенті на тему декомунізації та реалізації політики пам'яті в Україні. За його словами, учасники заходу насамперед мали на меті заслухати представників виконавчої влади щодо реалізації декомунізаційного законодавства, а також розглянути кроки парламенту, необхідні для покращення ситуації в цій царині.

Андрій Іллєнко наголосив, що попри значну роботу з виконання декомунізаційного законодавства, в Україні подекуди трапляються і випадки відвертого саботажу цих процесів. На його переконання, декомунізацію має бути здійснено в повному обсязі, адже йдеться про національну безпеку.

"Війна, яку веде Росія щодо України, відбувається в тому числі й на ідеологічному фронті фронті людських душ і світогляду. Історична пам'ять, правда про наше минуле, очищення від окупаційного мотлоху й захист національної ідентичності є складовими національної безпеки. І наше завдання ‒зміцнити її та не дати ворогу діяти на її послаблення", ‒ заявив націоналіст.

Прес-служба ВО "Свобода"