Анна Заячківська: «На «Міс світу» бракувало синьо-жовтого прапора, хоча б маленького»


Міс-України Анна Заячківська, яка на днях повернулася з конкурси краси «Міс світу», сьогодні, 4 жовтня зібрала прес-конференцію, де поділилася своїми враження та розповіла про подальші плани.

Нагадаємо, що фінал конкурсу відбувся 28 вересня, переможницею стала філіппінка Меган Янг. Анна увійшла у двадцятку кращих, повідомляють "Вікна".

«Я представляла на конкурсі не себе, а цілу країну, — почала розмову Анна Заячківська. — Для мене це була честь і великий обов’язок. Як вийшло, так вийшло. Я старалася».

Анна відзначила, що у протоколі конкурсу враховували всі її напрацювання за весь місяць, вважає, що цей протокол складений згідно того, як працювали дівчата, тобто були враховані всі проміжні конкурси. «Я цими результатами задоволена, — зазначила вона, — але загальними результатами — трішки ні. Все ж таки, напевно, я не буду судити, як оцінювалося це все, про те чи праві чи не праві судді – це їхня думка і я не хочу це коментувати. Що сталося, те сталося, я робила все можливо».

Також Анна відзначила, що дуже не задоволена тими чутками і скандалами, якими обросла її участь у конкурсі краси.

«Дуже приємно було те, що маючи одну велику валізу, я могла всі дні нормально виглядати, — заявила вона. — Для дівчина важливо мати не багато речей, а мати речі, в яких вона буде щоденно ходити і зможе їх компонувати. Можна мати п’ять валіз і сказати, я не маю в чому сьогодні вийти. У мене такого не було».

«А коли виривають одну фразу з контексту, то це трошки неправильно, — зазначила вона. — Коли говорила, що мене збирали на конкурс всіх світом, то я дякувала людям всієї Україні, які допомагали мені — мається на увазі і Донецьк, і Львів, і Житомир, звісно, Франківськ. Я не говорила про те, що я така нещасна, гола й боса поїхала. А зробили саме так. Коли я на конкурсі була, мені було не дуже приємно читати такі речі».

Хоча від свого побажання — аби майбутня Міс-Україна мала більшу підтримку, дівчина не відмовляється.  «Якщо зрівняти зараз ставлення інших держав до цього конкурсу, то була міцніша підтримка, — каже вона. — Я розумію, що важко лишатися з деякими проблемами наодинці, але я не скаржуся і для мене це досвід, урок».

Дівчина відзначила, що з національного комітету навіть ніхто не приїхав підтримати її на Балі. «Бракувало синьо-жовтого прапора, хоча б маленького, і це було дуже прикро, — поділилася Аня. — Бо інших дівчат дуже активно підтримували, були друзі, родичі, деяким цю поїздку навіть держава оплатила».

Що до планів на майбутнє, то Анна каже, що вже має чимало пропозицій. Що точно планує — так це займатися благодійністю. «Я спілкуюся з однією людиною і напевно ми щось і відкриємо нове, хоча зараз в деталі вдаватися не буду — поділилася вона. —  Я, звісно, хотіла б і в модельній справі бути, бо гроші треба заробляти, навіть на цю благодійність, ніхто мені їх не подарує. Також буду пробувати себе у пісенному плані».

Наставниця Анни Тетяна Терсенова-Заводовська зазначила, що нині є пропозиція зняти кліп на пісню, з якою дівчина виступала на конкурсі. Ще одна крупна компанія хоче бачити її своїм обличчя, є пропозиції і з закордонних модельних агентств, але поки що їх не розглядають, бо покидати Україну дівчина не хоче.