Антимонопольний комітет вивчає роботу аптек на Івано-Франківщині


Івано-Франківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України досліджували діяльність аптечних закладів.

За результатами дослідження, проведеного Івано-Франківським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України, в містах Болехові і Яремчі, Городенківському, Долинському, Косівському, Надвірнянському, Рожнятівському, Снятинському та Тисменицькому районах встановлено ознаки монопольного становища суб’єктів господарювання, що діють на регіональних ринках послуг з організації роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

На даний час проводиться поглиблене дослідження діяльності таких аптечних закладів.

Також, з метою попередження необґрунтованого підвищення цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення, штучне виникнення дефіциту ліків, у т.ч. імпортного виробництва, не допущення антиконкурентних узгоджених дій (змов), адміністративна колегія територіального відділення надала 9-ом суб’єктам господарювання обов’язкові для розгляду рекомендації.

Про результати розгляду рекомендацій учасники ринку зобов’язані повідомити територіальне відділення протягом 10-ти днів з моменту їх отримання.