Апеляційний суд робить другу спробу у скандальній справі Струца


Апеляційний суд в Івано-Франківській області сьогодні, 29 червня, повернувся до розгляду справи Романа Струца, якого минулого року визнали винним за вбивство валютника.

Зауважимо, що Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ скасував ухвалу Апеляційного суду щодо його вини і повернув назад, пише Галицький кореспондент.

Раніше ми писали, що у січні 2010 року в Івано-Франківську вбили чоловіка, який займався обміном валют. Невдовзі після цього правоохоронці затримали молодого Романа Струца. Із 5 квітня 2010 року хлопець очікував вироку суду у СІЗО. Попри тиск на нього, він вину не визнавав. Тільки у червні 2015 року хлопця відпустили додому під домашній арешт.

У грудні 2015 року міський суд визнав Романа Струца винним, а ще через кілька місяців це рішення підтвердив Апеляційний суд. Проте його батьки все одно намагаються віднайти правду, звинувачуючи правоохоронців у фальшуванні доказів.

Сьогоднішнє засідання тривало дві години, коли дійшло до дебатів, то прокурор попросив перерву, щоб підготуватися. Наступне засідання у понеділок, 3 липня.

«З сьогодні засідання ми зрозуміли, що ніхто не хоче брати відповідальність на себе, – коментує мати Романа Жанна Струц. – Ймовірно хочуть прийняти рішення, щоб повернути справу у першу інстанцію».