Архітектура оприлюднила результати розгляду пропозицій громади щодо ДПТ на Макогона


Два тижні у Франківську тривало громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розгляду містобудівної документації - детального плану території для багатоквартирної житлової забудови та будівництва дитячого садочку в межах вулиць Крайківського - Макогона - Промислова.

Замовником даної містобудівної документації є Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, а розробником — Комунальне виробниче підприємство "Архітектурно-планувальне бюро-ІФ".

За результатами проведення громадського слухання надійшло одне звернення із зауваженнями та пропозиціями.

Результати розгляду зауважень та пропозицій:

Щодо пропозиції «1» звернення групи осіб ВХ № 571/31.1-18/19 від 25 вересня 2017 року щодо будівництва дитячого садочку розробник містобудівної документації – Комунальне виробниче підприємство "Архітектурно-планувальне бюро-ІФ" повідомило, що пропозиція врахована в проекті ДПТ. Проектом передбачається будівництво дитячого дошкільного закладу. Черговість, терміни будівництва та  місткість дитячого дошкільного закладу буде визначена завданням на проектування вказаного закладу за узгодженням з Департаментом освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

Щодо пропозиції «2» звернення групи осіб ВХ № 571/31.1-18/19 від 25 вересня 2017 року  щодо вилучення з переліку споруд проекту ДПТ одного з об’єктів, розробник містобудівної документації – Комунальне виробниче підприємство "Архітектурно-планувальне бюро-ІФ" повідомило, що дана пропозиція не містить обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил. Розташування всіх споруд запроектоване у відповідності до чинних містобудівних норм. Пропозиції щодо сполучення з вул. Кобилянської  та облаштування дитячого майданчика врахована в проекті ДПТ, в проекті ДПТ враховано наявність необхідних згідно розрахунку дитячих майданчиків, доступ до яких є вільним.

Щодо пропозиції «3» звернення групи осіб ВХ № 571/31.1-18/19 від 25 вересня 2017 року щодо зниження поверховості будинків розробник містобудівної документації – Комунальне виробниче підприємство "Архітектурно-планувальне бюро-ІФ" повідомило, що проектування багатоквартирної житлової забудови виконано у відповідності до чинних містобудівних норм. Вказані у пропозиції «3» будинки максимально віддалені від існуючої садибної житлової забудови по вул. Макогона, Кобилянської, Подільській та Косівській. Відстані між будівлями відповідають ДБН 360-92** п.3.13 прим. 1. Рекомендації щодо вимог місцевих умов будівництва є обов’язковими до врахування при виконанні робочого  проекту будівництва споруд.

Щодо пропозиції «4» звернення групи осіб ВХ № 571/31.1-18/19 від 25 вересня 2017 року щодо спорудження школи  розробник містобудівної документації – Комунальне виробниче підприємство "Архітектурно-планувальне бюро-ІФ" повідомило, що дана пропозиція не містить обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил, як передбачено в п.9 Постанови Кабінету Міністрів України № 555 від 25.05.2011р. «Про затвердження проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні». Проектом детального плану території передбачено будівництво ДНЗ.

Щодо пропозиції «5» звернення групи осіб ВХ № 571/31.1-18/19 від 25 вересня 2017 року щодо розміщення аптечного пункту  розробник містобудівної документації – Комунальне виробниче підприємство "Архітектурно-планувальне бюро-ІФ" повідомило, що пропозиція врахована в проекті ДПТ, загальна площа вбудованих приміщень громадського призначення становить 14498,55м.кв., де можуть бути розміщені заклади соціальної інфраструктури.

Щодо пропозиції «6» звернення групи осіб ВХ № 571/31.1-18/19 від 25 вересня 2017 року щодо розміщення зелених зон, розробник містобудівної документації – Комунальне виробниче підприємство "Архітектурно-планувальне бюро-ІФ" повідомило, що пропозиція врахована в проекті ДПТ, площі озеленення та зон відпочинку дітей і дорослих, спортивні майданчики передбачені у відповідності до  чинних містобудівних норм. Рішення про будівництво державних спортивних закладів не входить до компетенції Івано-Франківської міської ради.

Щодо пропозиції «7» звернення групи осіб ВХ № 571/31.1-18/19 від 25 вересня 2017 року щодо розміщення велосипедних доріжок Комунальне виробниче підприємство "Архітектурно-планувальне бюро-ІФ" повідомило, що дана пропозиція не містить обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил, як передбачено в п.9 Постанови Кабінету Міністрів України №555 від 25.05.2011р. «Про затвердження проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні». Пропозиція щодо влаштування нового автобусного маршруту є компетенцією Управління транспорту і зв’язку Івано-Франківської міської ради.

Щодо зауваження, зазначеного у зверненні групи осіб ВХ № 571/31.1-18/19 від 25 вересня 2017 року щодо санітарно-захисних зон, розробник містобудівної документації – Комунальне виробниче підприємство"Архітектурно-планувальне бюро-ІФ" повідомило, що у відповідності до чинного законодавства детальний план території - містобудівна документація, що визначає планувальну організацію та розвиток території, функціональне призначення, режим та параметри забудови. Детальний план у межах населенного пункту уточнює положення генерального плану населеного пункту та визначає  планувальну організацію і розвиток частини території. До компетенції детального плану території входить визначення ліній регулювання забудови. Законодавство наділило інструмент детального планування територій належними повноваженнями у сфері вирішення містобудівних завдань.