Архітектура винесла на громадські слухання новий проект житлової забудови у Пасічній


В Івано-Франківську на громадські слухання винесено проект «Детального плану території для багатоквартирної житлової забудови на вулиці Загвіздянській», що у мікрорайоні Пасічна.

Відповідне оголошення опубліковане у газеті «Західний кур’єр». Дозвіл на розробку детального плану території міська рада погодила 15 грудня 2017 року. У газетному оголошені оприлюднені виключно техніко-економічні показники. Із самим проектом можна ознайомитися на сайті департаменту архітектури (останній наразі не працює) або в приміщенні департаменту за адресою вул. Незалежності, 9, поверх 5, кабінет 504, пише Побудовано.

Пропозиції громадськості до проекту містобудівної документації приймаються до 8 лютого 2018 року в приміщені департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини.

Проект детального плану території для багатоквартирної житлової забудови на вулиці Загвіздянській

Згідно розробленого проекту, на ділянці по вулиці Загвіздянській заплановане будівництво трьох багатоквартирних житлових будинків, висотою у 10 поверхів. Загальна площа будинків становить 11 584,69 м кв. Площа забудови – 1 696,45 кв м. Кількість квартир – 153.

Втім, де саме заплановане будівництво, невідомо. Інформація про земельну ділянку відсутня не тільки у містобудівній документації, але в рішенні міськради, яким надавався дозвіл на розробку ДПТ.  

Згідно даних кадастрової карти, по вулиці Загвіздянській знаходиться близько десятка земельних ділянок, із цільовим призначенням – для будівництва та обслуговування житлового будинки, господарських будівель та споруд. При цьому всі ділянки перебувають у приватній власності.