АТО: Найспокійніше на Луганському напрямку, найгарячіший — сектор “М”


Російські окупаційні війська за минулу добу не припинили порушувати “режим тиші” на Донбасі та застосували турбуючий мінометний вогонь, обстріл з БМП на Маріупольському напрямку.

Про це поінформував на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє Укрінформ.

“Маріупольський напрямок. Одразу після опівночі бойовики відкрили турбуючий мінометний вогонь по Красногорівці. Інші епізоди порушення режиму тиші з боку ворога традиційно припали на ділянку фронту Павлопіль – Широкине. На згаданих рубежах дві збройні провокації відбулися вночі, всі інші – після обіду. У Водяному та Широкиному окупанти вели вогонь з озброєння БМП. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 12 обстрілів з боку бойовиків”, - сказав Мотузяник.

Він також зазначив, що на Донецькому напрямку важке озброєння не застосовувалось, проте на чотирьох ділянках - в Луганському, Верхньоторецькому, Авдіївці та в Кам’янці бойовики вчиняли збройні провокацїй сил АТО.

“Донецький напрямок. Окупанти минулої доби важке озброєння не застосовували. По одній збройній провокації відбулося в Луганському, Верхньоторецькому та Авдіївці, ще дві – в Кам’янці. Під час цих обстрілів ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів”, - зазначив Мотузяник.

За словами речника МОУ, найспокійніше було на Луганському напрямку, де ворог провів один кулеметний обстріл.

“Луганський напрямок. Вчора було відносно спокійно. Бойовики одного разу порушили режим припинення вогню, обстрілявши Кримське з кулеметів”, - поінформував речник МОУ.