Аварійний будинок у центрі Івано-Франківська чекає регенерація


В Івано-Франківську відбулось засідання сімнадцятої сесії Івано-Франківської міської ради.

Серед іншого, депутати підтримали питання «Про проведення комплексу протиаварійних робіт та регенерації будинку на вул. пл. Ринок, 5 в Івано-Франківську», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Звернення щодо укладення інвестиційного договору міськради надійшло від інвесторів: фізичної особи-підприємця Хованець О.І. та приватного підприємства «Стан плюс».

Як зазначається у проекті рішення, інвестори мають передати у власність Івано-Франківської міської ради п’ять квартир в об’єктах житлового будівництва, які введені в експлуатацію, в межах території м. Івано-Франківська, які повинні відповідати встановленим санітарним та житловим нормам:

 - однокімнатну квартиру житловою площею не менше 21,25 кв. м.,
- двокімнатну квартиру житловою площею не менше 25,43 кв.м.,
- двокімнатну квартиру житловою площею не менше 24,0 кв.м.,
- двокімнатну квартиру житловою площею не менше 24,0 кв.м.,
- двокімнатну квартиру житловою площею не менше 16,0 кв.м.,

Також вони мають здійснити комплекс протиаварійних робіт та регенерацію будинку на вул. пл. Ринок, 5 протягом 30 календарних місяців з моменту отримання замовниками відповідної документації, яка дозволяє здійсненню комплексу протиаварійних робіт та регенерації будинку на вул. пл. Ринок, 5, але не пізніше 36 календарних місяців з моменту укладення договору.

Проектні, протиаварійні роботи та регенерація будинку фінансуватимуться інвесторами.

Нагадаємо, наріше Бліц-Інфо писало, що на площі Ринок 5 руйнується будинок, в якому народився й виріс колишній голова Федеральної Резервної Системи США Артур Бернс.

Будівля, що належить до пам'яток архітектури місцевого значення, знаходиться в самому серці Івано-Франківська і зовні виглядає доволі непогано. Проте, навіть звідси можна розгледіти дірявий дах через вікна на третьому поверсі. Натомість з внутрішньої сторони будинок майже вщент зруйнований - впала частина стіни, прогнив дах, обвалилась перегородка поміж поверхами.

До теми: Чи дочекається реставрації історична кам'яниця в центрі Івано-Франківська?