Автор майбутньої Стіни пам'яті: Ідея прийшла звідкись зверху


Сьогодні обрали найкращий проект "Пам'ятного знаку Небесній сотні". Під час обговорення членами конкурсної комісії, було висловлено багато різних думок про переможний проект. А що розповість про свою роботу сам автор?

За словами автора переможного проекту Володимира Семківа, це вже не перший пам'ятник Небесній сотні над яким вони з дружиною працювали. Коли тільки завершилась Революція Гідності, почали звертатися люди, що потрібно зробити пам'ятник то в одне місто то в інше: Кузнєцовськ, Бурштин, каже архітектор. Кожного разу це були різні пам'ятники, кожного разу ці всі події переосмислювалися, повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

Також Семків розповів як з'явилася саме ця ідея проекту.

"Думка прийшла звідкись зверху. Мені здається дзеркало, це така хороша ідея для нашого суспільства як подавати це все що відбулося і продовжується зараз. Щоб воно сенсовно сприймалося, щоб було безліч варіантів трактування. За що ми боролися?, хто при владі?, чому все так?, за що вони загинули? - ці питання постійно піднімаються у суспільстві. Я вважаю, що починати треба з себе. Щоб кожен міг прийти, подивитись собі в очі і сказати конкретно, що я робив на Майдані; як підтримую наших воїнів в АТО; що я взагалі роблю щоб змінити майбутнє", - пояснив автор. 

Також архітектор повідомив, що врахує поради членів комісі, щодо покращення свого проекту.

"Головний архітектор міста Володимир Гайдар звернув мою увагу на те, що було б добре розмістити на моєму проекті і якісь символічні написи. Тому я вирішив дати хроніку основних моментів Революції і ті пости та коментарі в інтернеті, які іх супроводжували, які змушували людей кидати все  і їхати на Майдан", - розповів Володимир Семків.

За словами автора, вартість реалізації його проекту складає близько 200 тис. гривень.