Автозапчастини і фотоапарат: Двоє прикарпатців попались на гачок шахраїв


Двоє прикарпатців стали жертвами зловмисників, які розмістили оголошення на сайтах в Інтернеті про продаж різного роду товарів.

В першому випадку до Івано-Франківського відділу поліції надійшла заява від 33-річного місцевого жителя. За словами чоловіка, невідома особа заволоділа його грошовими коштами в сумі близько 2 тис. гривень. В ході слідчих дій було встановлено, що потерпілий вирішив придбати собі деталі до транспортного засобу. В свою чергу, чоловік через інтернет-мережу знайшов розміщене оголошення про продаж вищевказаного. Зв'язавшись із псевдо- продавцем, заявник переказав вказану суму, як передоплату за товар. Але після того, зв'язок із продавцем обірвався.

Аналогічний випадок трапився з 19-річним франківчанином. Хлопець таким же способом через сайт «ОЛХ» знайшов оголошення про продаж цифрового фотоапарату, і як передоплату на банківський картковий рахунок перерахував кошти в сумі 1 тис. гривень . Правоохоронці встановлюють осіб причетних до вказаних злочинів.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Правоохоронці вкотре попереджають: щоб не стати жертвами аферистів, не здійснюйте жодні передоплати за товар, який пропонують незнайомі особи. Особливо, коли йдеться про значні суми. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області