"Аж клубок в горлі...", - франківці діляться враженнями від перегляду «Кіборгів»


Минулого тижня в Україні стартував показ фільму українського режисера Ахтема Сеїтеблаєва «Кіборги».

Фільм, який вийшов у прокат 7 грудня, за перші вихідні зібрав 8 186 701 грн.

У фільмі розповідається про героїв, які тримають Донецький аеропорт імені Сергія Прокоф'єва тоді, коли ворожі сили перевершують їх чисельно в рази. Більше того, вороги вже повідомили про захоплення стратегічного об'єкта. Українці 4 місяці вже утримують об'єкт, і поки в них вірять ті, хто чекає їх вдома, вони будуть стояти до кінця. Стратегічна група вперше прибуває на аеропорт і готова 2 тижні захищати свою країну саме тут. Це місце звело разом музиканта, сина багатих людей, простих хлопців які хочуть тільки одного – щоб їх країна була надійно захищена, щоб їх мами, дружини, дівчата і сестри були в безпеці.

Франківці у мережі діляться враженнями від перегляду стрічки.

«Кіборги. Сподобався. (Без спойлерів). Актори – хороші. Мова - значно краща. Мати - нарешті з'явилися! Діалоги - плакав двічі. Історія - не ок, більше на п'єсу схожа. Екшн - не ок. Ідея - дуже сподобалося, як показали багатогранність війни та її учасників. Післясмак - на роздуми не наштовхнуло. Патріотизм – поміркований. Агітація - не помічена. В лоб нічо нема Музика – класна», - написав Сергій Караванець.

Франківець Богдан Досюк зауважує, що цей фільм повинен подивитися кожен українець.

«Сучасне українське кіно про Героїв нашого часу, від перегляду якого... аж клубок в горлі став... Словами важко описати, то треба бачити», - зазначив Досюк.

«Гідний український фільм про героїв - кіборгів, які захищають нашу землю. Фільм, який потрібно побачити кожному! Коли мій син підросте і почне розуміти реалії нашого життя, ми обов'язково перегялнемо цей фільм обоє. Фільм про простих хлопців різних професій, які стали на захист нашої держави.

Озвучення тексту стрічки у цікавому форматі - у форматі реальному. Не виключно українською мовою, а і з присутністю суржику й присутністю нецензурних слів. Зрозуміло. що на війні через "Пане!" звертаються рідко. Фільм, конче необхідний для теперішнього історичного моменту. Він змушує задуматися, плакати, пишатися, переживати і запам'ятати це все!Дякую Axtem Seitablaiev та його команді за шедевр!

Що не сподобалося. Посеред фільму й наприкінці молода пара й кілька хлопців просто покинули зал. Сподіваюся, на це у них була вагома причина. Після фільму була тиша, а потім оплески. Фонд"Повернись живим" проводить соціальну ініціативу #ЯНебайдужий. Кожні 5 грн з квитка підуть на допомогу родин загиблих кіборгів. Сходіть», - ділиться враженнями Дмитро Міхалець.

Водночас керівник МАРСу Олег Бевський зауважує, що єдине, що йому не сподобалось під час перегляду "Кіборгів" це пиво, чіпси та кукурудза у сусідів.

До теми: Допрем'єрний показ фільму "Кіборги" відбувся в Івано-Франківську