«Батьківщина» протягує до Верховинської районної ради екс-регіоналів


Головою Верховинської РДА по списку від «Батьківщини» став колишній регіонал, який відмовився від мандата депутата обласної ради.

До місцевих органів влади на виборах жовтня 2015 року від політичної партії «Батьківщина» балотувався колишній член «Партії регіонів». Так, в облраду Івано-Франківської області від «Батьківщини» пройшов колишній член «Партії регіонів» Іван Шкіндюк, який до цього часу очолював ДПІ у Верховинському районі, пишуть Версії.

Як відомо, Шкіндюк – колишній депутат обласної ради від ПР. У 2010 році він також балотувався до облради та переміг на п’ятому окрузі (Верховинський район).

Та попри цьогорічну перемогу та прохід знову до обласної ради Іван Шкіндюк відмовився від свого депутатського мандата. Про це нещодавно повідомляв кореспондент Бліц-інфо з посиланням на голову ОВК Віталія Юрчишина.

“Наразі надійшло 49 заяв на реєстрацію та три – про відмову від мандата. Останні написалиКрутий від БПП, Шкіндюк від “Батькіщини” та Марцінків від “Свободи”. Замість них, згідно рейтингово списку, мають шанс стати депутатами Мазур (БПП), Яремин(“Батьківщина”) та Загурський (“Свобода”)”, – пояснив Юрчишин.

А нещодавно у смт. Верховина відбулася сесія оновленого депутатського корпусу районної ради. Головним питанням на порядку денному було обрання нового голови райради. В результаті тривалих обговорень народні обранці підтримали кандидата на посаду голови Верховинської районної ради – Івана Юрійовича Шкіндюка.

Що ж, варто констатувати, що не завжди партійна приналежність впливає на вибір громадян та результати роботи обранців, адже делегування обов’язків представляти інтереси громади в органах влади має корені не тільки від політичної символіки, велику роль тут також відіграє професійний досвід та життєва позиція. Люди, які активно себе показали після Революції Гідності, які довели, що не служать партії, а вірні державним інтересам, навіть попри те, що були рядовими членами «Партії регіонів», мають право брати участь у виборах.