Батьки чотирирічного Давида Коника з Івано-Франківська благають про допомогу


Маленький івано-франківець бореться з важкою недугою - гострою монобластною лейкемією.

В нього одна з найважчих форм раку крові, яка розвивається блискавично. Медики не приховують – кожна хвилина на вагу золота. Якщо необхіді препарати не вводитимуть вчасно для Давида все може закінчитися фатально. Але на вартісне лікування катастрофічно бракує грошей , пише ТСН.

"17 січня, день народження дружини – дитина весела, ні найменшого натяку, що дитина важко хвора. А вже 24 січня ми потрапили в реанімацію", - каже батько хлопчика.

Свого єдиного сина, кажуть батьки, вони пильнували, як могли: Давиду вчасно робили щеплення, регулярно водили на медогляди. Хлопчик завжди був здоровим , а наприкінці січня застудився. Результати аналізів, які призначили медики - вразили. Недуга розвивался блискавично - за 4 дні Давид опинився у реанімації.

Медики сподівалися, що це лише ускладення, яке дав грип. Утім аналізи, про всяк випадок відправили до столичного "Охмадиту". Висновок приголомшив - гостра монобластна лейкемія. Наступні вісім днів для хлопчика вирішальні, не приховують лікарі. Йому роблять надважку хіміотерапію. Препарати вводять хвилина в хвилину – без затримок. Лікування, застерігають, в жодному разі не можна перервати. Але біда, що грошей на медикаменти катастрофічно бракує.

"Проблема в тому, що надзвичайно великі кошти потрібні на лікування і терміново. На 2015 рік квота на лікування онкохворих дітей становила 9 млн.грн. З них лікарня отримала 3%.Тому всі ліки, які нам потрібні, купують батьки", - каже лікар-онкогематолог обласної дитячої клінічної лікарні Зоряна Вовк.

Батьки хлопчика у розпачі: заощаджень не мають, сім'я живе на зарплату чоловіка, який працює охоронцем. На лікування сина щодня витрачають до 20 тисяч гривень. Гроші позичають, де можуть. А попереду, найімовірніше, чекає ще поїздка за кордон і трансплантація кісткового мозку.

"Ми надзвичайно просимо всіх людей, які небайдужі, щоб нам допомогли поставити його на ноги. Це – єдина дитина! Ми всі матері, знаємо, що таке діти! Він має жити", - каже мама малюка.

Медики тим часом вражені, як маленький Давид бореться за життя: хлопчик ніколи не плаче і що є сили підбадьорює батьків.

Реквізити для допомоги:

Картка ПриватБанку 4149 4978 6074 3626 Коник Андрій Зеновійович.