Батьки франківського НРЦ скаржаться на бруд та обдерті стіни у класах


Батьки учнів івано-франківського навчально-реабілітаційного центру скаржаться, що школа не готова до нового навчального року.

Кажуть, у класах НРЦ брудно, смердить каналізацією і цвіллю, пише “Репортер”.

«Сьогодні я привезла дитину в навчально-реабілітаційний центр, що на вулиці Хоткевича, і була, м’яко кажучи, шокована станом школи, – розповідає мама Тамара Якимів. – Зараз там проводять опалення. Це добре, бо будівля стара і потребує індивідуального опалення, але це не має впливати на чистоту. В коридорах і класах брудно, обдерті стіни, на підлозі – брудні килими. В нашому класі страшенно смердить каналізацією і цвіллю».

За словами жінки, керівництво навчального закладу каже, що школа була закрита все літо, тому в класах застояне повітря.

«Помити підлогу і зробити якусь санітарну побілку, я вважаю, можна було, – говорить Тамара Якимів. – Тим більше там вчаться діти з інвалідністю і умови, в яких вони вчаться, мусять відповідати елементарним санітарним нормам. Про старі меблі й диван, який, напевно, притягли з якогось музею, я взагалі мовчу».

Виконуюча обов’язки директора НРЦ Людмила Власенко усі звинувачення відкидає та каже, що в класі чисто.  Мовляв, лише може бути застояне повітря, бо клас кутовий і був усе літо зачинений.

«Я була ранком у цьому класі три рази і не бачила ніякого бруду, – говорить керівниця.  – Єдине, що в нас зле, – вся територія розрита, бо встановлюють опалення. Але у класах все більш-менш комфортно. Може бути якийсь запах, бо клас кутовий, а літо було не тепле. Але за тиждень-два діти приживуться, надихають».