Батьки учнів франківської школи № 13 підуть протестувати під Білу хату


У вівторок, 19 червня, у школі №13 зібрались батьки, щоб зустрітися з директором департаменту освіти Ігорем Смалем.

Близько сотні батьків прийшли до актової зали 13 школи, аби дізнатись подальшу долю закладу, пише Репортер.

“На позачергову сесію, де обговорювали питання об’єднання, мене не запросили, – каже директорка школи Ольга Драпак. – Ми зібралися з активістами, пішли у міськраду. Мера на місці не було, тож ми ходили до заступника мера Олександра Левицького, але він вів себе по-хамськи і конструктиву не вийшло”.

Коли директорка та активісти таки потрапили до мера, то сказали йому, що у школі немає місця для учнів і вчителів. Колектив школи та батьки не задоволені тим, що з їхніми дітьми будуть вчитися діти з вечірньої школи, а, на думку директора, ці діти вчитися взагалі не хочуть.

Після цього директорка закликала батьків прийти на сесію міськради 22 червня з плакатами і привернути увагу до цієї проблеми. На це батьки відповіли, що готові до активних дій. На пів десятої активісти хочуть зібратися під адмінбудівлею на мирну акцію, також планують взяти з собою дітей, сусідів та знайомих.

Ще школа планує залучитися підтримкою юриста. Батьків також закликали підписати на сайті міськради петицію про відміну рішення зміни номеру школи.

Однак Ігор Смаль на зустріч не прийшов. Журналістам директор департаменту освіти сказав, що лиш повернувся з відрядження у Волноваху, тому хоче відпочити.

Також він сказав, що вже обрали в.о. директора школи і голову ліквідаційної комісії, все законно. Тільки директорка 13 школи не задоволена, бо ж важко залишити посаду, яку обіймала стільки років.