"Батут працює". Ілон Маск відповів главі "Роскосмосу"


Засновник корпорації SpaceX Ілон Маск після першого успішного запуску космічного корабля Crew Dragon з космодрому у США відповів главі "Роскосмосу" Дмитру Рогозіну, який у 2014 році пропонував американцям відправлятися у космос з допомогою батуту.

На прес-конференції директора NASA Джеймса Брайденстайна та Ілона Маска запитали, чи отримали вони якесь повідомлення від колег з Росії. Брайденстайн відповів, що бачив заяву Рогозіна з поздоровленнями і зазначив, що "вони вірять в співробітництво, і я думаю, воно залишиться міцним", пише Суспільне.

Після цього Маск сказав: "Батут працює" - і розсміявся. Він додав: "Це внутрішній жарт". 

Висловлювання Рогозіна, про яке згадав Маск, було зроблено в 2014 році. Тоді Рогозін - після того, як США ввели проти Росії санкції у відповідь на анексію Криму - написав у Твіттері, що Росія у відповідь може відмовитися доставляти американських астронавтів на МКС, а для потрапляння на станцію порадив їм в такому випадку скористатися батутом.

Американські астронавти, однак, продовжували користуватися російськими кораблями "Союз". За кожну таку поїздку американці платили Росії близько 90 мільйонів доларів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!