Березюк – голодує, "Самопоміч" – саботує


Фракція «Самопомочі» у Миколаївській міській раді під час сесійного засідання не проголосувала за прийом ТПВ зі Львова.

Про це повідомив міський голова Миколаєва Андрій Щебель, пише Вголос.

«Ще 12 травня під час засідання сесії міської ради було прийнято рішення про заборону прийому сміття зі Львова, - розповів Андрій Щебель. - Проте тим самим рішенням було утворено спеціальну депутатську комісію, яка мала напрацювати певні речі щодо того, що ми маємо робити зі сміттєзвалищем у місті Миколаєві. Сьогодні, перед початком сесії, я запросив членів комісії до себе, вони подали свої висновки. У цих висновках є пункт, у якому йдеться про можливість прийому львівського сміття на наш полігон. З огляду на це, на розгляд сесії ми винесли питання про внесення змін у попереднє рішення міської ради. Фактично йшла мова про завезення сміття з міста Львова на наш полігон. Втім, голосування провалилось».

За словами міського голови, так звані «ворожі» партії до Садового, включно зі «Свободою», проголосували «за» те, щоб приймати сміття, а представники фракції «Самопомочі» у повному складі проігнорували голосування: один депутат не прийшов на сесію, другий – утримався, а третій просто втік із зали.

«Загалом, ми готові були приймати 40-50 тонн львівського щодня, - додав  Андрій Щебель. - «За» проголосувало 13 депутатів, якщо б додати три голоси від «Самопомочі» - все було б добре. Мені це просто набридає. Чи я повинен переконувати «Самопоміч» у тому, що зі Львова потрібно вивозити сміття? Це нонсенс!».

Як відомо, у понеділок, 19 червня, лідер Фракції "Самопоміч" Олег Березюк оголосив голодування. Причина, яку назвав Березюк, перешкоди, що, на його думку, чиняться місцевій владі Львова у питанні утилізації сміття.