Без паніки: Франківські комунальники кажуть, що не розкидають отруту на смітниках


Напередодні у мережі з’явилася інформація про те, що на всіх смітниках Івано-Франківська буде розкидана отрута від щурів.

Тому активісти «Дому Сірка» закликали франківців не пускати своїх собак без повідка, а також, по можливості вберегти безпритульних – закрити чи взяти додому.

Відтак сьогодні, це питання також підняли на щотижневій оперативній нараді у міського голови. Очільник Франківська Руслан Марцінків поцікавився в комунальників, звідки ця інформація і хто таким методом травить щурів. 

Керівництво департаменту житлової, комунальної політики та благоустою, ПрАТ «АТП-0928», ДП «Автоколона-2222», муніципальної інспекції з благоустрою та КП «Муніципальна варта" запевнили, що їхні працівники ніяку отруту не розсипають.

«Значить, це дезінформація. Нехай громадськість не панікує», - зазначила секретар міськради Оксана Савчук.

У розмові з кореспондентом Бліц-Інфо директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак зауважив, що їхній департамент не замовляв дератизацію та дезінфекцію на майданчиках.

«Ми такі роботи не проводили, і не збираємося робити найближчим часом. При цьому є зобов’язання перевізників ТПВ підтримувати майданчики у належному санітарному стані. Тому не виключення, що на виконання зобов’язань вони періодично проводять дератизаційні заходи», - пояснює головний комунальник.

За його словами, франківці дуже часто скаржаться на те, що на майданчиках є щурі. Останні скарги надходили від мешканців вулиць Івана Павла ІІ та Миколайчука. Тож змушені реагувати.

Водночас, Смушак зауважив, що дератизація повинна проводитися у житлових будинках та інших місцях двічі на рік.