Без віз по світу: на інтерактивній мапі показали, куди можуть поїхати українці


У мережі з'явилася інтерактивна мапа світу Travelscope, яка показує країни, куди можна поїхати без віз. Для українців доступно 119 держав із 195 представлених.

Країни виділені різними кольорами. Яскраво-жовтий означає, що в'їзд дозволено при наявності електронної візи, яку можна оформити онлайн завчасно перед подорожжю (Сінгапур, Індія, Мехіко та інші), пише Укрінформ.

Жовто-зелений - візу можна отримати по прибуттю (Єгипет, Танзанія, Таїланд та інші), салатовий - віза громадянам України не потрібна (країни Єврозони і СНД, Бразилія, Чилі, Аргентина та інші). Сірим кольором відзначені території, для в'їзду на які українцям доведеться оформити візу.

Повний список доступних країн можна побачити справа. У ньому держави впорядковані за кількістю відкритих для них напрямків. Таким чином формується "рейтинг відкритості", на першому місці в якому Сінгапур - його громадяни можуть подорожувати без віз в 153 країни світу. На другому Японія, третьому - Німеччина. Україна займає 28 рядок цього рейтингу, випереджаючи Росію, Молдову, Грузію, Туреччину та інші країни.

Якщо переключитися на режим Visa-free sources, можна дізнатися, жителі яких країн можуть безперешкодно в'їжджати на територію тієї чи іншої держави. Так в Україну без візи або з візою по прибуттю можуть їздити люди з 96 країн. Також можна дивитися ситуацію по ВВП і населенню.

Карту створив розробник і дизайнер Маркус Лернер в 2015 році. Він наголошує, що сайт можна використовувати тільки в ознайомлювальних цілях - для отримання точної інформації слід звертатися до консульств або посольства конкретних країн.