Більше 15 тисяч прикарпатців знайшли місце праці


З початку року за сприяння служби зайнятості Івано-Франківської області працевлаштовані 15,3 тисяч осіб. При цьому 10,7 тисяч осіб працевлаштовані оперативно, тобто до надання статусу безробітного.
В базі даних служби зайнятості загалом налічувалось 16,8 тисяч вакансій.

Шляхом надання роботодавцю компенсації на оплату єдиного внеску працевлаштовані 490 безробітних, в тому числі 184 особи, які неконкурентоспроможні на ринку праці та 306 осіб – на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності. Крім того, 5,0 тисяч осіб залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців – три тисячі безробітних проходили професійне навчання.

Профорієнтаційні послуги отримали 50,9 тисяч громадян, у тому числі ті, хто навчається у навчальних закладах різних типів, демобілізовані військовослужбовці, які брали участь в антитерористичній операції, внутрішньо переміщені особи та особи попереджені про вивільнення.

Станом на 1 червня кількість зареєстрованих безробітних становила 11,4 тис. осіб, з яких 9,7 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю.