Біля церков московського патріархату можуть бути провокації – СБУ


Представники "Комітету порятунку України" стоять за спробами організації провокацій щодо культових споруд УПЦ МП у Києві.

Про це заявили в прес-центрі Служби безпеки України на сторінці в Facebook, пише Gazeta.ua

"За спробами організації цих провокацій і їхнім інформаційним супроводом безпосередньо стоїть "Комітет порятунку України". Їхні представники несуть персональну відповідальність за організацію масових вбивств мирних громадян під час Революції Гідності та розв'язання військової агресії РФ проти України", - йдеться у повідомленні.

Виконання провокацій планується залучити членів окремих вітчизняних громадських організацій, які активно співпрацюють з російськими спецслужбами і їхніми політичними проектами в Україні ще з початку 2000-х років, зазначає СБУ з посиланням на оперативні дані.

"Разом з представниками "Євразійського молодіжного руху" Олександра Дугіна псевдопатріоти з цих організацій причетні до скоєння низки антиукраїнських акцій - пошкодження пам'ятника воїнам УПА в Харкові в грудні 2006 року, знищення пам'ятного знака на честь прийняття Конституції України на горі Говерла в жовтні 2007 року та інших", - розповіли в СБУ.