Бійці батальйону Франківськ не дали закрити справу проти п'яних СБУшників


Більш ніж рік тому, у ніч на Покрови, 14 жовтня, на блок-пост під Маріуполем, де несли службу прикарпатці, під’їхала легкова “Тойота”.

Чоловіки, які були в машині і на словах представилися працівниками СБУ, назвали невірний пароль. А після законної вимоги вийти з транспорту для огляду, водій витягнув пістолет – його та друзів довелося знешкодити і затримати. Як виявилося – чоловіки були напідпитку. До слова, в машині й справді їхали непересічні люди – місцеві працівники СБУ та військовий комісар.

Коли ж справа за п’яну їзду майора СБУ дійшла до Приморського суду Маріуполя, себе проявила місцева Феміда. А сам підсудний заявив, що того вечора за кермом був не він, тож його виправдали. Бійцям, які затримали п'яних СБУшників, інкримінували перевищення повноважень, як випливало з матеріалів справи, які тепер засекречені.

При цьому бійці також написали заяву на затриманих СБУшників, звинувативши їх в тому, що вони погрожували зброєю і чинили опір - один із затриманих вдарив «івано-франківця» в груди, розбивши в його кишені телефон. Однак, прокуратура закрила справу проти співробітників спецслужби.

«Після того випадку були відкриті дві кримінальні виробництва - одне за статтею 365 (перевищення повноважень) проти бійців і друге за статтею 342 (опір поліції) проти СБУшників. При цьому майже рік не було ніяких дій, нас не чіпали, і ми вже забули про нього. Але в серпні в Івано-Франківськ прийшов запит, щоб ми дали свідчення. І тут виявилося, що справу проти співробітників спецслужб закрили, а бійців за нібито перевищення повноважень хочуть «потопити», - розповів в інтерв'ю Вчасно командир блок-посту Олександр Грішненко

Тож адвокат бійців Дмитро Коробко оскаржив в суді закриття справи проти СБУшників і подав скаргу на слідчого прокуратури. Судове засідання відбулося сьогодні ,10 листопада в Жовтневому суді Маріуполя і суд задовольнив позов.

Про це кореспонденту Бліц-Інфо повідомив боєць батальйону Івано-Франіквськ Назар Кішак. 

"Часткова перемога, суд не дозволив закрити справу щодо п'яних працівників СБУ. Попереду судові засідання... Бородьба за справедливість триває", - зазначає Кішак.